Welkom op de eerste blog op mijn website !☺

Vandaag wil ik wat inzichten delen over het grote belang van een ontspannen bekken. Wanneer wij ontspannen zijn dan zakt ons lichaamsgewicht van nature in ons bekken. We voelen ons dan zwaar worden en zakken in een basis van rust, ruimte en energie. In dit rustpunt voel je dat je dicht bij jezelf bent, dicht bij de oorspronkelijke en natuurlijke staat van zijn. Vanuit die ontspannen basis kun je dan ook echt loslaten en ontladen. Via de benen en de voeten stroomt dan automatisch spanning van je af en verdwijnt deze in de aarde.

Zakken in het bekken (zoals we dat noemen) is niet voor iedereen eenvoudig. Door ons overactieve sympathische zenuwstel kunnen wij lastig terugschakelen naar ons parasympatische rustzenuwstel. De wetenschap laat zien dat een deel van de mensen tegenwoordig vaak onbewust in de “fight, flight of freeze” stand zitten en daardoor moeite hebben met ontspannen.

In mijn werk help ik jou om te “zakken in het bekken”. Daardoor komt automatisch aan de oppervlakte wat belangrijk is en waar de obstakels zitten. Daarin leer en help ik jou om met zachtheid en acceptatie te laten inzien wat zich er voordoet. Hierdoor leer je anders om te gaan met de innerlijke criticus, een hoog streefniveau, weerstand en controle.

Mijn cliënten geven mij terug met veel rust en vertrouwen weer naar huis te gaan na een behandeling. Ook geef ik praktische handvaten om in het dagelijkse leven vanuit meer ontspanning stressvolle situaties het hoofd te kunnen bieden. Om je brein en je lichaam opnieuw te programmeren is het het meest effectief om meerdere sessies te ondergaan. Door herhaling leert het lichaam minder automatisch vanuit het hoofd en de voortdurende actiemodus te handelen, en meer vanuit de rust van het bekken in ontspanning te leven.

In de komende blogs zal ik meer gaan delen over hoe we de wijsheid van ons lichaam kunnen inzetten om meer geluk, inspiratie en ontspanning te vinden in ons leven. Dat is ook precies wat ik je toewens in 2024!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een sessie bij mij? Op de website kun jij mijn aanbod zien.

Groet, Marco – Body and Flow 🙏

Een gezond, gelukkig en ontspannen 2024!